5 motive ca ai nevoie de usi de garaj izolate

0 Shares
0
0
0

Inlocuirea usilor de garaj este o modalitate usoara sa iti faci un upgrade la casa. Este, de asemenea, una dintre cele mai valoroase renovari pe care le puteti face. Cand isi vand casa, proprietarii de locuinte recupereaza 74% din costul unei noi usi de garaj.

Este, de asemenea, o optiune de renovare accesibila. Si multi proprietari spun ca este o renovare care face o mare diferenta. O noua usa de garaj poate creste atractivitatea ofertei. Poate face, de asemenea, ca garajul tau sa fie mai util si mai ofertant.

Una dintre cele mai noi tendinte este alegerea unei usi de garaj eficiente din punct de vedere energetic. Izolatia din aceste usi reduce la minim pierderile de caldura. Si tehnologia moderna inseamna ca aceste usi de garaj sunt disponibile in mai multe stiluri. Daca sunteti in cautarea unui anumit design, material sau dimensiune, este posibil sa gasiti o usa izolata care se potriveste.

Ce este o usa de garaj izolata si ce poate face pentru casa ta? Citeste mai departe pentru a afla ce poate face o usa de garaj izolata pentru casa dvs.

1. Izolarea usilor de garaj economisesc energie

Cele mai multe sfaturi de economisire a energiei se concentreaza pe interiorul casei. Are sens! Izolatia, ferestrele eficiente din punct de vedere energetic si sistemele de incalzire mai bune pot reduce consumul de energie.

Deci, nu e de mirare ca cele mai multe sfaturi despre economisirea energiei sunt legate de garaj. Garajele nu sunt intotdeauna considerate parte a casei. Dar garajele au adesea camere deasupra lor. Multi au o usa care se conecteaza direct la casa.

Deoarece garajele nu sunt considerate spatiu de locuit, standardele de constructie sunt diferite. Sunt permise mai multe goluri si scurgerile de aer. Ca urmare, garajele reprezinta una dintre cele mai putin eficiente parti din locuinta dvs.

Aceasta inseamna ca garajele neizolate transfera aer rece catre incaperile de langa acestea. Ele permit, de asemenea, aer rece in casa ta prin goluri din usa.

Adaugarea de izolatie la usa de garaj te poate ajuta sa economisesti energie. Prin moderarea temperaturii in garaj, reduci cantitatea de energie necesara pentru incalzirea restului locuintei.

Este adevarat chiar daca garajul nu este izolat.

In trecut, oamenii au crezut ca o usa izolata de garaj nu era necesara. La urma urmei, restul garajului este rar izolat.

De asemenea, este o mare diferenta in privinta pierderilor de caldura din restul locuintei tale. Garajele au tendinta de a actiona ca o zona tampon intre interiorul incalzit si temperatura in aer liber. Acest spatiu intre interior este mai cald decat in ​​aer liber, ceea ce inseamna ca nu veti aduce rafale de aer rece direct in casa ta.

2. Usile de garaj izolate sunt mai durabile

Un alt avantaj al unei usi de garaj izolate este durabilitatea adaugata.

Usile de garaj izolate sunt construite diferit de usile de garaj cu un singur strat, ceea ce le face mai puternice. Deoarece usa trebuie sa se ridice la masini, copii si echipament, aceasta durabilitate adaugata are sens.

Multe dintre usile izolate de astazi sunt realizate cu un cadru din otel sau aluminiu. Rama este umpluta cu izolatie cu miez solid, care este apoi impodobita intre panourile unice sau duble din otel. Acest stil de constructie creeaza o usa usoara, eficienta din punct de vedere energetic, care este mai putin probabil sa se indoaie decat usile mai vechi, neizolate.

In schimb, usile de garaj mai vechi au avut tendinta de a fi realizate din foi subtiri de otel infasurate peste cadrele panoului. Fara izolare, aceste panouri ar putea fi usor denaturate de autoturisme, obiecte depozitate in garaj si chiar de mingi de baschet sau biciclete pentru copii.

Usile de garaj izolate, care contin mai multe straturi de izolatie, otel si aluminiu, sunt mai putin susceptibile de a fi deteriorate.

Durabilitatea adaugata mareste durata de viata a usii de garaj si in alte moduri. Datorita dimensiunii lor, usile de garaj sunt adesea deteriorate de vreme rea. Zgarieturile si zgarieturile de la proiectilele purtate de vant sunt unul dintre cele mai comune tipuri de daune cauzate de vreme. Usile de garaj izolate stau, de asemenea. mai bine la aceste tipuri de proiectile.

Vremea rece poate deforma componente metalice ale unei usi. Si caldura poate deteriora panourile usii, in special, cele realizate din vinil sau acril. Temperaturile extreme pot afecta de asemenea lubrifierea, arcurile si mecanismul de actionare al usii de garaj.

Usile de garaj izolate tind sa detina mai putina caldura decat usile neizolate. De asemenea, acestea ajuta la mentinerea temperaturilor moderate chiar in interiorul usii – unde este localizat mecanismul de deschidere. Aceasta inseamna ca aceste componente nu sunt expuse unor astfel de conditii extreme, ceea ce contribuie la prelungirea duratei lor de viata.

3. Usile de garaj izolate sunt mai silentioase

O usa de garaj izolata tinde sa fie mult mai silentioasa decat o usa de garaj neizolata. Desi umplerea zgomotului nu este, de obicei, cel mai important factor, este un beneficiu suplimentar al unei usi izolate.

Multe usi de garaj au tendinta de a produce zgomot. Pentru usile de garaj mai vechi, infractorul principal estem de obiceim mecanismul de cale. Lanturile libere de pe senile au tendinta de a produce un zgomot puternic. Si rolele uzate pot sa bazaie.

Daca usa ta face zgomot, verificati mai intai aceste zone. Pentru cele mai bune performante, balamalele, senilele si rulmentii trebuie lubrifiati la fiecare sase luni.

Cu toate acestea, nu toate problemele de zgomot pot fi rezolvate prin intretinere. Pe unele usi de garaj, panourile insele vibreaza si creeaza zgomot. Usile usoare fara izolare au tendinta de a face cel mai mult zgomot.

Daca aveti un spatiu de locuit direct deasupra sau langa garaj, acest zgomot poate fi o provocare. Este deosebit de problematic pentru camerele situate direct deasupra garajului.

Daca usa ta de garaj produce o multime de zgomote, poate fi timpul sa te gandesti sa o inlocuiesti cu o usa izolata. Izolatia atenueaza cea mai mare parte a vibratiilor. De asemenea, poate contribui la atenuarea zgomotului din afara usii.

4. Izolatia va ajuta sa va protejati masina

Usile de garaj izolate pot, de asemenea, sa va protejeze masina. O masina depozitata intr-un garaj cu o usa izolata este mai putin probabil sa se afle in conditii de inghet. De vreme ce vremea rece poate afecta masina in mai multe moduri, usa ta izolata poate avea un impact major asupra vietii masinii tale.

Unele dintre modalitatile prin care vremea inghetata poate afecta masinile includ:

  • Durata mai scurta a bateriei sau baterie moarta
  • Afecteaza transmisia, motorul si fluidele de frana
  • Presiune scazuta a aerului in anvelope
  • Bujiile si cablajele nesigure

Cu cat temperatura este mai mica, cu atat este mai putin probabil ca masina sa functioneze corect.

Diferenta de temperatura poate, de asemenea, prelungi durata de viata a altor elemente. Acele cutii de vopsea in coltul garajului? Caldura si frigul extrem pot schimba consistenta. Acesta va deveni inutilizabil mai repede decat daca se afla intr-un spatiu controlat de temperatura. Acelasi lucru este valabil si pentru multe ingrasaminte, consumabile de curatare si ulei de motor.

5. Un garaj mai cald este mai convenabil

Multi oameni isi folosesc garajele pentru mai mult decat parcarea masinii. Daca lucrezi in garaj sau il folosesti pentru hobby-uri, o usa eficienta din punct de vedere energetic are sens. Mentinerea incalzirii garajului va face mai usor sa faci activitati ocazionale in el.

Daca incalzesti garajul sau il utilizezi pentru mai multe activitati ocazionale, poate doresti sa faci un pas mai departe. Garajul este, de obicei, partea cea mai putin eficienta din punct de vedere energetic al unei case. Asta pentru ca standardele de constructie sunt diferite pentru garaje decat pentru spatiile de locuit. In general, garajul are mai putina izolatie si mai multe scurgeri decat restul locuintei.

Pentru a crea un spatiu de activitate eficient din punct de vedere energetic in garaj, va trebui, mai intai, sa identifici unde pierzi cea mai multa caldura. Scurgerile dintre usa si fundatie si in jurul ferestrelor si usilor sunt, de obicei, cel mai mare vinovat. Usile de garaj cu un singur strat, in special aluminiu, permit de asemenea scurgerea caldurii.

Dintre toate solutiile de eficienta energetica disponibile, o usa izolata are, de obicei, cel mai mare impact. Dar alegerea usii de garaj potrivite poate fi o provocare.

0 Shares
You May Also Like