Web hosting pentru site-ul tau

0 Shares
0
0
0

In anul 2018 este foarte simplu sa iti creezi un site sau un blog personal, asa ca poti sa faci acest lucru chiar si tu, sau poti apela la ajutorul specialistilor care sa iti creeze un blog personal sau un site.

Ei bine, in cazul in care ai de gand sa iti creezi pe cont propriu blogul sau site-ul personal, trebuie sa stii ca ai nevoie ca mai intai de toate sa iti alegi un nume de domeniu pe care mai apoi trebuie sa il alegi. Va fi necesar sa iti alegi si o extensie precum .com, .net sau .ro, insa mai exista si alte extensii disponibile.

Cat despre numele de domeniu, este foarte important de precizat faptul ca acesta trebuie sa fie scurt si usor de memorat, astfel ca persoanele care au de gand sa iti acceseze site-ul sa tina minte domeniul acestuia.

Pana aici totul este simplu. Mai apoi, va trebui sa studiezi piata cu o foarte mare atentie, pentru a-ti alege un pachet de web hosting pentru site-ul tau.

Vei putea opta pentru Gazduire Enterprise, si iti vei putea alege un pachet de gazduire shared, vei putea opta pentru un server dedicat sau de ce nu, pentru un server VPS. In continuarea acestui articol vom discuta putin despre aceste trei tipuri de web hosting.

Primul timp de gazduire web despre care vom discuta in cele ce urmeaza este gazduirea shared sau shared hostingul, dupa cum mai este cunoscut acest pachet de gazduire web.

Acest tip de gazduire este cel mai des intalnit, dat fiind faptul ca este si cel mai ieftin pachet de web hosting de pe piata.

Referitor la acest tip de gazduire web, este important de mentionat faptul ca daca vei alege un pachet shared hosting nu vei avea control total asupra serverului. De ce? Pentru ca va trebui sa imparti un server cu mai multe site-uri.

Un astfel de pachet de web hosting este usor de folosit dat fiind faptul ca serverul este preconfigurat si vine la pachet si cu servicii de mentenanta, dar si cu actualizari de securitate.

In cazul in care vei considera ca nu iti sunt suficiente resursele din cadrul unui pachet shared hosting vei putea sa iti indrepti atentia spre un server VPS.

Un asemenea pachet de gazduire web este ideal datorita faptului ca este flexibil, si iti ofera foarte multe resurse. Un asemenea pachet de gazduire web este ideal si datorita faptului ca iti ofera cele mai bune solutii atunci cand traficul pe serverul fizic creste din ce in ce mai mult.

Chiar daca si un asemenea server este impartit cu alti clienti, resursele iti vor apartine si nu le vei imparti, astfel ca site-ul tau va rula mereu corespunzator.

In cazul in care bugetul iti va permite si iti vei dori un server doar al tau, atunci vei putea opta pentru un server dedicat. Un asemena server are avantaje foarte mari, precum faptul ca ai control absolut si te bucuri de performante ridicate, insa trebuie sa ai si cunostinte in IT pentru a putea administra serverul.

Asadar, acestea sunt tipurile de web hosting spre care te poti orienta atunci cand vrei sa iti creezi un site sau un blog.

0 Shares
You May Also Like