Stiati ca Vanessa Youness Amal a invins o boala incurabila?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care auziti numele Vanessa Youness Amal, trebuie sa credeti ca miracolele exista. Acum, Vanessa Youness Amal este dr. Vanessa Youness, insa in perioada studentiei, pe cand se specializa pentru a deveni medic, a fost diagnosticata cu scleroza multipla.

In cea mai frumoasa perioada a vietii, in floarea varstei cand se pregatea sa devina medic si sa salveze o multime de vieti, Vanessa Youness Amal, a aflat ca mai intai de toate trebuie sa isi salveze propria viata.

In aceste conditii, majoritatea tinerilor ar fi clacat si ar fi renuntat sa mai lupte pentru viata lor, afland ca sufera de o boala care nu are leac, si despre care medicina sistine ca nu poate fi tratata.

Ei bine, nu a fost insa cazul aici, pentru ca Vanessa Youness a decis sa lupte impotriva sclerozei multiple, iar cu ajutorul renumitului doctor Stefan Stangaciu, a reusit sa invinga o boala incurabila precum scleroza multipla.

Scleroza multipla este o boala cronica care afecteaza sistemul nervos central, in mod deosebit creierul, dar si maduva spinarii si nervii optici; ceea ce poate duce la o gama larga de simptome in intregul corp.

Nu este posibil sa prezicem cum va evolua scleroza multipla (SM) la orice individ. Unele persoane au simptome usoare, cum ar fi vederea incetosata si amorteala si furnicaturi ale membrelor.

In cazuri grave, pacientii care sufera de aceasta boala, pot suferi paralizie, pierderea vederii si probleme de mobilitate. Totusi, acest lucru este rar.

Oamenii de stiinta nu stiu exact care sunt factorii ce provoaca scleroza multipla, dar cred ca este o afectiune autoimuna care afecteaza sistemul nervos central (SNC). Cand o persoana sufera de o boala autoimuna, sistemul imunitar ataca tesutul sanatos, la fel precum un virus sau o bacterie.

In cazul sclerozei multiple, sistemul imunitar ataca teaca de mielina care inconjoara si protejeaza fibrele nervoase, ceea ce provoaca inflamatii. Mielina ajuta, de asemenea, nervii sa conduca semnale electrice eficient si rapid.

Deoarece SM afecteaza sistemul nervos central, care controleaza toate actiunile din organism, simptomele pot afecta orice parte a corpului.

Cele mai frecvente simptome ale acestei afectiuni grave sunt: slabiciune musculara, amorteala si furnicaturi, probleme ale intestinului, probleme ale vezicii urinare, oboseala, disfunctie sexuala, ameteli, semnul lui Lhermitte, probleme de invatare si de memorie, probleme de vedere si durere.

Acum ca ati vazut cat de complicata este aceasta boala, cel mai probabil va intrebati si care este tratamentul acesteia. Ei bine, aici vine socul pentru pacienti, dat fiind faptul ca nu exista tratament al sclerozei multiple.

Chiar si pentru Vanessa Youness Amal, acesta a fost un soc foarte mare, insa dupa cum am mentionat la inceputul articolului, a inceput sa caute informatii despre boala, iar ajutata fiind de doctorul Stefan Stangaciu, a luptat pas cu pas impotriva sclerozei multiple, si din fericire a reusit sa invinga aceasta boala incurabila.

Si cum oamenii cu suflet mare isi doresc sa ajute si alte persoane, imediat dupa ce s-a vindecat de aceasta boala, Dr. Vanessa Youness a fondat mai multe proiecte de antreprenoriat social, iar aici amintim Clinica de medicina naturista YOUness Clinic, Fundatia Youness sau Fondul de investitii Youness. Toate aceste proiecte au fost demarate pentru ca Dr. Vanessa Youness isi doreste sa ajute bolnavii care sufera de aceasta boala grea, si nu numai, sa se vindece.

Ba chiar mai mult, la 11 ani distanta de cand a fost diagnosticata cu aceasta boala grava, a scris si o carte alaturi de medicul care a ajutat-o sa se salveze. Cartea se numeste “Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, si a fost scrisa pentru a ajuta si alti pacienti, sa gaseasca puterea necesara pentru a lupta pentru viata lor.

0 Shares
You May Also Like