Sfaturi pentru a scapa de rozatoare

0 Shares
0
0
0

Pisici

Pentru a utiliza tendintele naturale ale acestor animale si pentru a proteja unele pisici de eutanasiere, se dezvolta programe in S.U.A. pentru a incuraja adoptarea pisicilor salbatice sau a celor de casa pentru astfel de eforturi. Un program este programul Cat Cat de la Lodi Animal Shelter din California. Adapostul incurajeaza adoptarea pisicilor salbatice de catre rezidenti sau intreprinderi care indeplinesc specificatiile pentru a ajuta la controlul rozatoarelor pe proprietatea lor.

O alta organizatie din California, Fundatia Voice for the Animals a dezvoltat un program de pisici de lucru care “relocalizeaza pisicile salbatice sterilizate si vaccinate, care altfel ar fi fost eutanasiate in adapost in locuri care au probleme cu sobolanii”. Organizatia a plasat pisici la magazine, campusuri si sectii de politie si a inregistrat un mare succes in pastrarea sobolanilor, deoarece rozatoarele sunt respinse de mirosul pisicilor. Pentru deratizare pisicile sunt foarte utile.

Caini

In recentele infestari cu plosnite si termite, cainii sunt un instrument cheie in lupta impotriva populatiilor care se raspandeau rapid. Cainii trec printr-un program de antrenament, similar cu cel al cainilor de politie, dar invata sa prinda insecte  in loc de bombe sau droguri. Programe similare au fost, de asemenea, dezvoltate pentru eliminarea termitelor.

Cainii sunt folositi de multe companii de combatere a daunatorilor in eforturile lor de inspectie, deoarece se spune ca acestea sunt mai rapide si mai precise in gasirea bug-urilor de pat unde se ascund. Acest lucru poate salva proprietarul casei de o mare suma de bani, pentru ca daca chiar si o singura zona de de gandaci ramane se vor inmulti rapid.

Bufnita

Un alt pradator natural folosit in districtul Lodi din California este bufnita. Barn Owl Headquarters, o companie specializata in metodele naturale de combatere a rozatoarelor, a pasarilor si a unor specii de insecte zburatoare, ofera cutii de cuibarit pentru a atrage bufnitele in locuri care necesita controlul rozatoarelor. Pasarile sunt atrase de cavitati confortabile si intunecate si vor tolera o cantitate echitabila de zgomot si agitatie in jurul cuibului lor, atata timp cat nu sunt amenintate direct.

“In timp ce aprovizionarea cu alimente ramane fiabila, bufnitele vor reveni in sezon dupa sezon”, se arata in studiu. Cu toate acestea, se adauga specialistii ca “bufnitele nu vor fi solutia finala a problemelor unui fermier in materie de rozatoare, ci reprezinta unul dintre instrumentele pe care un agricultor le are la dispozitie in lupta impotriva acestor daunatori”.

Desi unele pasari sunt considerate a fi daunatori, altele, cum ar fi mierlele si pasarile salbatice, sunt benefice pentru mediu si se hranesc cu specii daunatoare, in primul rand cu insecte. Dupa cum se mentioneaza intr-o publicatie a Extensiei de Cooperare Virginia, “Crearea unui mediu din spate care atrage pasarile si alti dusmani naturali ai insectelor si a altor daunatori ajuta la controlul acestor daunatori pe plantele dorite”.

Doar cativa dintre daunatorii pe care pasarile se vor hrani vor fi lacustele, viermii, melcii, ramele si unele specii de molii. Este important sa acordati atentia cuvenita acestor insect si animale care va pot distruge cu usurinta viata.

 

0 Shares
You May Also Like