Vrei o rețetă simplă pentru a lupta împotriva îmbătrânirii? Ingredientele sunt ușor de găsit. Combinația potrivită de nutrienți și niște exerciții fizice regulate vă vor face să vă simțiți și să arătați cel mai bine, chiar și după trecerea anilor.
Când mâncați corect, este mult mai ușor să vă controlați greutatea pentru a vă menține la nivelul optim, să vă păstrați oasele puternice și să preveniți bolile de inimă. Totul depinde de alegerile pe care le faci zi de zi. De aceea, trebuie să faci alegeri inteligente.
Care sunt bazele nutriției de care ar trebui să ții cont?
- Creșteți nivelul de calciu și vitamina D. Asta înseamnă să consumați porții adecvate lactate cu conținut scăzut de grăsimi în fiecare zi. Dacă aveți intoleranță la lactoză, mâncați brânză tare, iaurt sau chefir, somon conservat; broccoli și Puteți încerca, de asemenea, alimente sau băuturi, cum ar fi sucul de portocale, care au nutrienții adăugați de producător. Aceștia au pe etichetă o expresie de genul „fortificat” sau „îmbogățit cu” pe etichetă.
Dacă medicul dumneavoastră spune că nu aveți suficient calciu în dieta dumneavoastră, vă poate sugera să luați suplimente care conțin 1.000 până la 1.500 de miligrame de nutriente sau vitamine.
- Mănâncați mai multe fructe, legume, cereale integrale și legume. Acestea vă vor oferi o mulțime de antioxidanți care luptă împotriva bolilor. Concentrați-vă pe varietate în fiecare zi, inclusiv pe legume cu culori diferite.
- Obțineți suficientă fibre. Nu trebuie să cauți departe. Câteva surse bune sunt:
- Legumele
- Pastele din grâu integral
- Cerealele și pâinea integrală
- Ovazul
- Orezul brun
- Floricelele de porumb
- Fructele și legumele proaspete
- Luați un supliment cu multivitamine zilnic. Acesta va umple orice lacune din necesarul dvs. de nutriție. Asigurați-vă că este adaptat grupului dvs. de vârstă. Când aveți peste 50 de ani, aveți nevoie de mai puțin fier decât femeile mai tinere, de exemplu. Exista vitamine pentru femei peste 50 de ani special formulate pentru această categorie de vârstă.
- Mănâncați proteine slabe. Încercați alimente precum puiul fără piele, peștele gras precum somonul (cu grăsimi omega-3) și proteinele vegetale, inclusiv soia.
- Bucurați-vă de o masă vegetariană de câteva ori pe săptămână. Dietele pe bază de plante au o mulțime de avantaje. Au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.
- Reduceți cantitatea de sare. Prea multă sare poate duce la hipertensiune arterială. Ghidurile dietetice publicate recent, reamintesc tuturor să limiteze sarea la 2.300 de miligrame pe zi.
- Alegeți grăsimile cu înțelepciune. Evitați grăsimile în general și limitați grăsimile saturate. Ele sunt adesea ascunse în alimente precum:
- Unt
- Margarină
- Hrană procesată
- Deserturi
„Grăsimile bune” pot fi găsite în uleiul de măsline și unele, dar nu toate, uleiurile vegetale, cum ar fi canola, precum și alimente precum:
- Nuci si seminte
- Avocado
- Unii pești, cum ar fi somonul și tonul
- Limitați dulciurile. Limitați băuturile și deserturile dulci și produsele lactate îndulcite. Ele pot fi încărcate cu calorii și au puține beneficii nutritive.