Drujba cu lant si cele mai noi tehnologii din acest sector

0 Shares
0
0
0

Drujba cu lant este folosita pentru taierea si prelucarea obisnuita a lemnului, ramurilor sau a bustenilor. Nu ar fi grozav daca am putea imbunatati aceasta masina si pentru a va satisface pe deplin nevoile? Dar daca am facut acest lucru deja…?

Exista multe tipuri de fierastrau cu lant, fiecare servind la satisfacerea anumitor nevoi avand si diferite caracteristici: lama lunga, lama scurta, pe benzina, electric sau cu baterie. Haideti sa aflam impreuna care dintre acestea se potrivesc cel mai bine nevoilor noastre?

O chestiune de putere si acustica

Prima caracteristica importanta care poate face diferenta este tipul de motor si zgomotul produs de masina. Pentru cei care lucreaza in sectorul verde sau locuiesc inconjurati de vecini, cunosc foarte bine cate repercusiuni poate avea un decibel in plus, ca sa nu mai vorbim de economii de bani si de emisii. Deci, c ear trebui sa aleg?

Desigur, decizia nu este usoara, dar cele mai noi tehnologii ne vin in ajutor. De fapt, multe dintre cele mai recente drujbe electrice sau alimentate cu baterii sunt capabile sa atinga puterea unui motofierastrau, facandu-va in acelasi timp sa economisiti bani si sa lucrati in liniste cu emisii minime. Dar acest tip de tehnologie nu se aplica, desigur, tuturor tipurilor de proiecte.

De fapt, motofierastraile alimentate cu baterii sunt adesea echipate cu bare care variaza de la 25 la 35 cm, astfel incat sa poata indeplini majoritatea sarcinilor, dar nu toate. De exemplu, lucrari destul de complicate si profesionale precum taierea unui copac mare sunt greu de realizat cu acest tip de produs. Pentru acest gen de nevoi noi va recomandam drujba pentru constructii 2500 Micul Padurar MPP.

Inovatie si simplitate

Trebuie spus, insa, ca daca un motofierastrau mare devine obligatoriu pentru activitati intense in padure, un motofierastrau mic alimentat cu baterii este ideal pentru taierea la inaltime sau in orice caz pentru taierea rapida si eficienta a ramurilor.

O chestiune de lanturi…

Un alt produs inovator care poate schimba drastic munca depusa de un fierastrau cu lant sunt lanturile widia. Aceste lanturi de fierastrau sunt create pentru a rezista mai mult lanturile obisnuite. Dintii lor sunt forjati in Widia care este un metal mult mai rezistent decat cel obisnuit.

Acest lucru va permite sa faceti mai multe taieturi, sa reduceti considerabil posibilitatea de blocare in cazul lemnului tare si sa il faceti mai usor de taiat.

O alta componenta care nu trebuie subestimata este bara. Toate componentele au avut parte de inovatii, inclusiv cele din urma, nu doar in calitatea materialului folosit pentru crearea lor, ci si in functionalitatea lor. Cu aceasta ultima caracteristica ne referim la barele Powersharp care se nasc cu functia de bara de auto-ascutire si care permit reducerea semnificativa a timpului de intretinere al motofierastraului.

Functionarea sa este foarte simpla si permite sa ascuti lantul fierastraului in cateva momente. Pe scurt, aceasta reprezinta o alta componenta reinnoita si imbunatatita pentru a garanta intotdeauna un rezultat excelent cu cel mai mic efort posibil.

Exista multe instrumente pentru a va usura munca, mai ales in domeniul taierii, dar amintiti-va ca siguranta este intotdeauna pe primul loc!

0 Shares
You May Also Like