De ce alegerea lentilelor de ochi potrivite este atat de importanta?

0 Shares
0
0
0

Cand cumparati ochelari, cadrul (rama ochelarilor) pe care il alegeti este important atat pentru aspectul dvs., cat si pentru confortul dvs. atunci cand purtati ochelari. Dar lentilele de ochelari pe care le alegeti influenteaza patru factori: aspectul, confortul, viziunea si siguranta.

O greseala obisnuita pe care oamenii o fac de multe ori atunci cand cumpara ochelari este aceea ca nu petrec suficient de mult timp luand in considerare optiunile lor de lentile de ochelari, asa ca sunt sanse mari sa aleaga lentile necorespunzatoare pentru vederea lor.

Acest articol va ofera informatiile de baza pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu materialele din care sunt construite lentilele ochelarilor, pentru a cumpara cu usurinta lentile ochelari. In conditiile in care tineti cont de toate aceste detalii, veti reusi sa va alegeti de fiecare data perechea de ochelari perfecta.

Materiale pentru lentile de ochelari – caracteristici si beneficii

Lentile de sticla. In primele zile de corectie a vederii, toate lentilele de ochelari au fost facute din sticla. Cu toate ca lentilele de sticla ofera optica exceptionala, ele sunt grele si se pot rupe cu usurinta, putand provoca vatamari grave ale ochiului sau chiar pierderea ochiului . Din aceste motive, lentilele de sticla nu mai sunt utilizate pe scara larga pentru ochelari.

Lentile din plastic. In 1947, compania Armorlite Lens din California a prezentat primele lentile de plastic din sticla usoara. Lentilele au fost fabricate dintr-un polimer din plastic numit CR-39, o abreviere pentru “Columbia Resin 39”, deoarece a fost cea de-a 39-a formula a unui plastic termosurozat, dezvoltat de PPG Industries la inceputul anilor ’40.

Datorita greutatii sale usoare (aproximativ jumatate din greutatea sticlei), a costurilor scazute si a calitatilor excelente optice, plasticul CR-39 ramane un material popular pentru lentilele de ochelari chiar si in zilele noastre.

Lentile din policarbonat. La inceputul anilor 1970, Gentex Corporation a introdus primele lentile de policarbonat pentru ochelari de protectie. Mai tarziu in acel deceniu si in anii 1980, lentilele de policarbonat au devenit populare in crestere si raman astfel astazi.

Initial dezvoltat pentru vizoarele pentru casti pentru Fortele Aeriene, pentru “sticla antiglont” pentru banci si alte aplicatii de siguranta, policarbonatul este mai usor si mai rezistent la impact decat plasticul CR-39, fiind un material preferat pentru ochelari pentru copii, ochelari de protectie si sport ochelari de soare .

Un material de lentile de ochelari de lumina mai nou, cu proprietati asemanatoare rezistentei la impact ca si policarbonatul, se numeste Trivex (PPG Industries), care a fost introdus pentru ochelari in 2001.

Lentile de plastic cu index mare. In ultimii 20 de ani, ca raspuns la cererea de ochelari mai subtiri, un numar de producatori de lentile au introdus lentile de plastic cu index mare. Aceste lentile sunt mai subtiri si mai usoare decat lentilele din plastic CR-39 deoarece au un indice de refractie mai mare, si pot avea, de asemenea, o greutate specifica mai mica.

Asadar, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste lentilele ochelarilor de vedere.

0 Shares
You May Also Like