De cate lumini are nevoie bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

O intrebare cu raspunsuri multiple, deoarece exista multe aspecte pe care va trebui sa le luam in considerare atunci cand calculam numarul de lumini de care vom avea nevoie.

Intrebarea pe care clientii o pun cel mai mult atunci cand se apropie sarbatorile de Craciun este cate lumini sunt necesare pentru a decora bradul de Craciun.

Pare o intrebare usoara, dar nu este usor de raspuns. Nu numai din cauza diferitilor factori obiectivi care influenteaza, ci si din cauza naturii subiective a oricarei decoratiuni.

Mai presus de toate, este important sa se tina seama de marimea si forma bradului nostru. Mai tarziu va trebui sa tinem cont de nevoile si asteptarile fiecaruia.

Unde ne vom plasa bradul? Ne va tine companie in sufragerie? Va fi bradul cu care ne vom lauda in gradina?

Sa vedem impreuna care sunt factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti luminile:

  • Lumini de Craciun pentru interior sau exterior?

Bradul cu care decoram interiorul unei case este de obicei de dimensiuni mici, astfel incat, pe langa lumini, putem plasa decoratiuni de Craciun. Cu toate acestea, copacii in aer liber, fiind mai mari, vom folosi doar lumini pentru a decora, astfel incat acestea ar trebui sa fie mai intense si mai luminoase. Poti cumpara pentru exterior o instalatie perdea luminoasa.

  • Led-uri sau lumini incandescente?

Este adevarat ca utilizarea Led-ului astazi este destul de comuna, dar exista inca multi care continua sa foloseasca lumini incandescente pentru ca le-au mostenit sau pentru ca le prefera.

In general, se poate spune ca luminile LED reci sunt mai luminoase decat becurile incandescente, dar acest lucru se datoreaza faptului ca, culoarea luminii reci este intotdeauna mai stralucitoare decat cea calda. De fapt, daca comparam doua ghirlande de lumini calde, un LED si unul incandescent, vom vedea ca intensitatea luminii este practic aceeasi. Diferenta este in consumul de energie electrica.

Avantajul pe care il mai au ghirlandele cu becuri incandescente este ca lumina este distribuita uniform, in timp ce luminile LED proiecteaza lumina doar la un anumit unghi (aproape intotdeauna la 160 de grade).

In plus fata de economiile la factura de energie electrica, luminile LED ofera o alternativa mai sigura atunci cand decorati locuri publice si case cu copii si animale de companie.

  • O instalatie nu este la fel ca alta

O instalatie de 60 de lumini poate face o impresie mai mare decat una dintre cele 100 de lumini pentru ca are cele mai mari sau mai stralucitoare becuri sau pentru ca distanta dintre fiecare dintre lumini este mai mica.

Daca acestea sunt mai mult sau mai putin luminoase va depinde, de asemenea, de modul in care decoram bradul. Il puteti inconjura de jos in sus creand o spirala luminoasa sau cu ajutorul unor benzi de lumini care cad in paralel de sus in jos.

  • Inaltime si diametru: masuratori foarte importante

Vazand marea varietate de lumini care exista, este mai bine sa incepeti sa masurati bradul inainte de a spune cate lumini va avea nevoie pentru a-l decora.

Pentru a face acest lucru, va trebui sa masuram pentru a cunoaste inaltimea si diametrul bazei.

0 Shares
You May Also Like