Cum sa folosesti masina de gaurit si insurubat?

0 Shares
0
0
0

In orice moment se poate gasi la magazin Epinvest.ro, o masina de gaurit si insurubat, care poate sa fie folosita atat in domeniul constructiilor si in domeniul amenajarilor interioare, cat si pentru anumite activitati sau pentru anumite reparatii acasa, in gospodarie.

Referitor la aceasta scula electrica profesionala, trebuie facuta precizarea ca ajustarile trebuiesc realizate, pentru ca masina sa functioneze perfect, si pentru ca aceasta sa poata sa fie utilizata chiar si de catre un incepator.

Aproape fiecare asemenea masina este dotata cu butonul de control inainte si inapoi, buton care are rolul de a schimba directia mandrinei, in functie de modul in care este acesta apasat, iar pe fiecare parte a comutatorului ar trebui sa se gaseasca sageti pentru indicarea directiei de insurubare sau de revers.

Daca vei dori sa blochezi masina de gaurit si insurubat, atunci comutatorul va trebui sa ramana asezat in pozitia centrala.

Tot atunci cand ai de gand sa folosesti o astfel de unealta electrica profesionala, trebuie sa fii atent la viteza acesteia. Majoritatea acestor unelte, sunt prevazute cu doua viteze, insa sunt si masini mai performante, care dispun de trei viteze, dintre care una este pentru o reglare mai fina.

Prima treapta de viteza este pentru conducerea suruburilor, pe cand a doua treapta, este pentru foraj sau conducere, in timp ce treapta a treia este destinata forajului sau a conducerii elementelor de fixare.

Cea mai importanta caracteristica insa a bormasinii, este reprezentata de setarea ambreiajului, iar aici trebuie mentioat faptul ca in jurul gulerului masinii este o lista cu numere de la 1 la 10 sau de la 1 la 20, de unde se va regla turatia masinii.

Cu cat turatia creste, cu atat va fi mai rapid cuplul condus, insa ambreiajul va trebui reglat la o putere mai mare, astfel incat sa conduca surubul la adancimea dorita, fara a mai decupla motorul, sau fara a mai suprasolicita surubul.

Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il cunosti, este acela ca daca iti doresti sa gauresti in zidarie sau in caramida, trebuie sa folosesti o masina de gaurit si insurubat, iar in vederea schimbarii modului de insurubare pe modul percutiei, va trebui fixate sageata aflata deasupra mandrinei, pe pictograma ciocan. O masina de gaurit cu percutie, va lovi consecutive peretele, pana cand acesta se va sparge.

Mandrina este iarasi o componenta importanta a acestei unelte, care trebuie deschisa pentru atasarea unui burghiu. Deschiderea mandrinei se va face prin rotire, iar astfel dintii mandrinei se vor distanta destul de mult pentru ca bitul sa poata fi introdus inauntru.

Ei bine, toate aceste detalii, cu siguranta va trebui sa le cunosti in situatia in care detii deja o masina de gaurit si insurubat, sau in cazul in care ai de gand sa iti cumperi una in viitorul apropiat.

Si cu siguranta, daca nu detii inca o astfel de scula electrica profesionala, iti vei cumpara una, pentru ca iti va fi extrem de utila atunci cand vei avea de reparat ceva prin casa.

0 Shares
You May Also Like