Cum alegi un aparat de sudura?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca esti o persoana pasionata de bricolaj, sau ca esti o persoana careia nu ii place sa depinda de nimeni, o idee inspirata ar fi aceea de a-ti dota gospodaria cu cat mai multe scule electrice profesionale, si cu cat mai multe echipamente, printre care si unul din multimea de aparate de sudura polietilena.

Ei bine, datorita faptului ca discutam despre un aparat de sudura, cu siguranta acesta nu este un echipament pe care sa il cumperi in fiecare zi, motiv pentru care va trebui sa cunosti cat mai multe detalii despre acest tip de echipament, inainte de a – l cumpara.

In primul rand, atunci cand intentionezi sa iti cumperi un astfel de aparat de sudura, trebuie sa tii cont daca ai mai sudat pana acum si daca esti un profesionist, sau daca vrei sa inveti sa sudezi folosind aparatul respective.

Mai apoi, va trebui ca atunci cand iti vei alege aparatul, sa tii cont de ce tip de materiale vei suda cel mai mult, insa trebuie sa tii cont si de spatiul in care vei utiliza echipamentul, daca vei suda in aer liber sau intr-un atelier sau intr-o hala.

Deasemenea este foarte important sa stii iarasi daca iti permiti sa iti cumperi un aparat de sudura ieftin, sau un aparat de sudura scump, si care sa fie cat mai performant posibil.

Totodata, atunci cand vrei sa iti cumperi aparatul, va trebui sa stii si ce tipuri de aparate de sudura exista, pentru ca vei putea sa iti indrepti de exemplu atentia spre un aparat de sudura cu electrozi inveliti (MMA), de tip redresor/transformator.

Un asemenea aparat de sudura este folosit de foarte mult timp, si are un pret de achizitie avantajos pentru orice buget, si poate sa fie folosit atat in interior cat si in exterior, chiar si in conditii meteo nu tocmai prietenoase.

Un alt tip de apraat de sudura ar fi aparatul MIG/MAG, cel care topeste un fir metalic cu scopul de a uni doua suprafete. Acest tip de aparat elimina doua tipuri diferite de gaz, respectiv gazul inert MIG, si gazul active MAG, care protejeaza sudura.

Al treilea tip de aparat de sudura prezentat in acest articol este aparatul de sudura TIG, aparat de sudura cu gaz inert, care utilizeaza un electrod neconsumabil de tungsten sau wolfram, si care progejeaza suprafata sudata prin eliminarea unui gaz protector, care nu permite oxidarea.

Se mai pot gasi deasemenea aparate de sudura cu autogen, care folosesc flacara oxiacetilenica si firul metalic, pentru a topi metalul.

Ei bine, acestea sunt aparatele de sudura existente pe piata, asa ca fiecare persoana poate sa isi indrepte atentia spre aparatul de sudura pe care il considera ideal pentru el si pentru nevoile sale.

Referitor la locatia din care se poate cumpara un asemenea aparat de sudura, trebuie mentionat faptul ca sunt magazine universale mari, in care se gasesc tot felul de produse si echipamente, insa ele se pot gasi chiar si la magazinele online de specialitate.

0 Shares
You May Also Like