Ce structura pentru scara interioara sa aleg? Specialistii de la Dippanels.ro iti ofera raspunsul

0 Shares
0
0
0

Alegerea structurii pentru scara interioara este una dintre etapele in care se impune luarea in considerare a unor aspecte de baza. Chiar daca se intampla timid, structurile independente incep sa castise tot mai mult teren in Romania.

Este vorba despre cele din lemn sau din metal. Aceasta din urma reprezinta alegerea ideala acolo unde se doreste un design ergonomic si modern. Trebuie amintite si cele din beton, recunoscute pentru faptul ca ofera robustete.

Metal sau beton?

Structurile din beton confera acea senzatie de rezistenta si de siguranta, insa prezinta si cateva minusuri. Primul dintre acestea are legatura cu procesul complex de parcurs impus la construirea lor. De asemenea, s-ar putea sa fii luat prin surprindere de costurile de nivelare si de protejare impotriva umiditatii, care nu sunt deloc mici.

Unde mai pui ca inainte de placarea cu trepte din lemn masiv, betonul trebuie trecut prin diverse operatiuni de tratare pentru impiedicarea transferului de umiditate reziduala. Deci, inca o cheltuiala in plus.

Structura metalica se incadreaza cu succes in clasa solutiilor flexibile pentru scari interioare. Este apreciata mai ales pentru usurinta cu care poate fi modelata si faptul ca se incadreaza bine in decor.

In schimb, structura de beton te limiteaza atunci cand vine vorba de design. Eventual, il poti personaliza prin colorare si imbracare in lemn a portiunilor de trafic. Asta depinde si de ce model scara interioara ai ales.

Ce avantaje ofera structura de metal independenta?

  • Durata de timp necesara constructiei si montajului unei structuri independente, fie din lemn, fie din metal, nu poate depasi 10 zile. Aceasta perioada echivaleaza numai cu timpul de cofrare a unei structuri din beton, in anumite cazuri. Doar realizarea sabloanelor in care urmeaza sa fie turnat betonul poate lua 4-5 zile. Turnarea propriu zisa a acestuia se realizeaza treptat, in etape, iar uscarea este ultima etapa ce prelungeste intregul proces cu aproximativ o saptamana.
  • Timpul redus pana a fi pusa in folosinta. Se refera la faptul ca structura suport odata instalata poate fi utilizata. Treptele de lemn se pot monta imediat dupa, lucru care nu se aplica si in cazul structurilor din beton. In cazul acestora betonul trebuie sa ajunga la o umiditate de 4-5%, interval ce se poate intinde pe o perioada de 6 luni, in functie de conditiile ambientului. Treptele de lemn montate pe o structura prea umeda poate conduce la deterioarea acestora in scurt timp.
  • Chiar daca structurile de beton sunt apreciate indeosebi pentru masivitate, eleganta si unicitate, modelarea acestora lasa de dorit. Structura independenta se modeleaza cu usurinta, mulandu-se pe aproape orice idee din imaginatia proprietarului casei. Totusi, in spatiile generoase nu te poti lipsi de o scara impunatoare si eleganta cu structura din beton.
  • Daca ai in minte un proiect modern sau minimalist, in care spatiul sa fie maximizat, structurile independente sunt cele mai in masura sa iti ofere asta.

Cat priveste costurile implicate, acestea difera in functie de materialele folosite si designul ales. Dincolo de aceste lucruri, nu sunt de neglijat nici alte aspecte precum intretinerea structurii alese, manopera, durata lucrarii etc.

In orice caz, structura independenta castiga detasat la capitolul costuri si nu numai. Optand pentru o astfel de structura vei putea folosi scara imediat dupa ce treptele au fost instalate. Nu vor exista timpi de asteptare suplimentari, asa cum se intampla de obicei in cazul montajului treptelor din lemn pe structura din beton.

Scurta concluzie

Alegerea structurii este o investitie pe termen lung, motiv pentru care trebuie atent studiata. Din fericire, exista companii precum dippanels.ro care pun la dispozitia celor interesati solutii dintre cele mai bune pentru alegerea materialelor scarii interioare. Pentru consultanta si alte detalii acceseaza pagina oficiala mentionata.

0 Shares
You May Also Like