Ce sa cautati cand cumparati un scaun de birou?

0 Shares
0
0
0

Scaunele de birou fac parte din decorul oricarui birou si atat de multi oameni incearca sa se asigure ca arata bine fara sa se ingrijoreze de influentele pentru starea de sanatate pe care scaunul le va avea asupra persoanei care il foloseste. Designul sau ergonomia scaunului trebuie luate in considerare mai presus de orice altceva.

Acest articol va aduce unele dintre cele mai utile informatii la cunostinta, care va pot fi de mare folos atunci cand cautati un scaun de birou, asa ca recomandarea noastra este sa cititi pana la final. Sunt foarte mari sansele ca toate aceste informatii sa va directioneze spre un scaun birou Sib sau spre un oricare alt scaun de la TopScaune.ro.

Suport lombar

Un scaun de birou bun va avea sprijin pentru spatele inferior. Unele dintre cele mai bune vor avea chiar si un suport lombar reglabil, care permite utilizatorului sa se potriveasca scaunul cu spatele inferior. Acest lucru este important in prevenirea tulpinii spatelui care se poate agrava si poate deveni sciatica, o afectiune care poate fi debilitanta.

Reglabilitate

Aproape toate scaunele de birou au o inaltime si o reglare a bratului; cu toate acestea, acestea nu sunt cele mai importante ajustari pe care trebuie sa le cautati atunci cand cumparati un scaun de birou. Cele mai bune scaune de birou au cel putin cinci reglaje, unele avand pana la 14 reglaje diferite.

Caracteristicile importante care ar trebui sa fie reglabile includ sprijin lombar, latimea si inaltimea bratului, latimea si inaltimea spatarului scaunului, unghiul scaunului si spatarului si controlul tensiunii. Multe dintre suporturi sunt controlate cu cadran, in timp ce cateva sunt controlate cu o pompa cu bec portabila, similar cu o pompa cu manseta pentru tensiunea arteriala.

Baza pivotanta

Toate scaunele de birou ar trebui sa se roteasca liber pentru a permite accesul usor la diferite parti ale biroului. Daca scaunul nu se roteste liber, oboseala bratului poate rezulta din intinderea excesiva pentru a ajunge la diferite obiecte.

Tesatura

Tesatura trebuie sa fie respirabila pentru a impiedica scaunul sa devina fierbinte si inconfortabil dupa ore intregi de sedere in el. In plus, este foarte important ca tesatura sa aiba suficienta perna pentru a sprijini persoana care sta in ea fara sa simta baza scaunului prin perna.

De ce este important un scaun bun?

Exista multe avantaje daca aveti un scaun de birou bun, pe langa faptul ca aveti mai putina tensiune la spate. Un scaun de birou bun si de sustinere previne oboseala si disconfortul care pot proveni din asezarea in acelasi scaun ore in sir.

Studiile au aratat ca angajatii confortabili sunt mai productivi si contribuie la un mediu de lucru mai pozitiv decat angajatii incomodati de scaunul de birou pe care il folosesc la locul de munca. In cele din urma, avand scaunul de birou corect si confortabil se va reduce numarul de pauze pe care angajatul va trebui sa le faca din cauza incomoditatii.

Incercarea unui scaun

Spatarul trebuie sa fie reglabil si sa urmeze forma coloanei vertebrale. De asemenea, ar trebui sa sustina curba in partea inferioara a spatelui. Picioarele ar trebui sa se aseze confortabil pe podea. Daca nu, reglati inaltimea scaunului sau adaugati un suport pentru picioare.

Bratele trebuie sa fie aproape de corp si sa permita relaxarea umarului. Inaltimea bratului trebuie sa fie reglabila si sa se potriveasca cu inaltimea biroului. Acest lucru va preveni tensiunea pe umeri. Intr-o pozitie asezata, cu privirea in fata, centrul ecranului computerului este ceea ce trebuie vazut.

Spatarul scaunului ar trebui sa vina la mijlocul omoplatilor pentru a oferi un sprijin adecvat, deasupra umerilor este chiar mai bine. Sezutul scaunului trebuie sa fie suficient de lung pentru a pune doua sau trei lungimi ale degetelor intre el si genunchi.

Daca este posibil, perna ar trebui sa fie cu spuma cu memorie. Alte perne se uzeaza rapid si fac scaunul incomod.

0 Shares
You May Also Like