In sala de sport sau acasa, banda de alergare iti permite sa te antrenezi in ritmul tau in orice anotimp. Ideal pentru fitness si rezistenta, acest aparat iti rafineaza silueta si contribuie la pierderea in greutate.
Diferiti muschi sunt implicati in timpul unui exercitiu pe banda fitness de alergare Progressive RUN 4000. Pentru a-i tonifia mai bine, a-i intari si pentru a-ti pastra sanatatea, este recomandat sa urmezi cateva sfaturi adaptate. Fie ca esti incepator sau avansat, mentine-te in forma efectuand exercitii de mers sau alergare cu o banda de alergare. Cu toate acestea, nu uita sa iti consulti medicul pentru a evita orice contraindicatie sau vatamare.
Muschii folositi
Banda de alergare face posibila lucrarea muschilor lombari, a coapselor, a abdomenului, a fesierilor, a gambelor. Trebuie remarcat faptul ca partea superioara a corpului este mai putin stresata decat cea inferioara. Este mai putin complet decat un aparat de vasle.
Banda de alergare ajuta la tonifierea muschilor, modelarea si fermitatea lor. Silueta ta va fi apoi rafinata fara ca muschii tai sa castige volum.
Indiferent daca mergi sau alergi pe o banda de alergare, muschii gambei lucreaza pentru a-ti sustine impulsul. Sunt implicati pentru a permite gleznei sa se extinda. Pentru a-ti intinde mai bine gambele, poti lucra in inclinare. Acelasi lucru este valabil si pentru fesieri, care vor functiona mai bine in timp ce mergi sau alergi pe banda de alergare inclinata.
Optimizeaza-ti antrenamentele pentru a-ti atinge obiectivele
Trebuie sa stii mai presus de toate ca banda de alergare nu este conceputa pentru a favoriza dezvoltarea muschilor, adica nu ii face mai mari. Intr-adevar, acest material, care solicita in principal muschii picioarelor, gambelor si fesierii, iti va intari muschii si ii va tonifica.
Daca ai dureri articulare si/sau musculare, utilizeaza banda de alergare cu precautie, mai ales daca genunchii, gleznele sau coapsele sunt afectate. In cazul in care tot vrei sa te antrenezi in ciuda acestor dureri, nu-ti asuma niciun risc si prefera sa-ti faci exercitiile fizice pe o bicicleta eliptica. Intr-adevar, acesta din urma permite miscari mai fluide si produce un impact mai mic asupra articulatiilor membrelor inferioare.
Seteaza durata si frecventa antrenamentelor pe baza varstei, obiectivului, conditiei sau starii de sanatate, progresului si rezultatelor. De asemenea, este important sa adaptezi timpul de lucru in functie de timpul liber si capacitatea de recuperare. Cu toate acestea, daca esti sanatos si in forma, poti face 3 sedinte de 30 pana la 45 de minute pe saptamana.
Incalzeste-te bine pentru a-ti tonifica mai bine muschii
Etapa de incalzire este foarte importanta pentru a pregati muschii si pentru a evita orice accident. Este recomandat sa incepi fiecare sesiune mergand incet pentru a creste treptat viteza. Prin urmare, viteza de mers trebuie sa creasca in intensitate si timp.
Daca esti incepator, opteaza pentru una sau doua sedinte de mers pe saptamana, cate 10 minute pe sedinta. Creste treptat durata si intensitatea mersului pe parcursul antrenamentelor.
De asemenea, exercitiile de intindere de la sfarsitul sedintei nu trebuie neglijate pentru a avea grija de muschii tai. Intinde toate grupele de muschi ale membrelor inferioare dupa fiecare plimbare sau alergare.