Anevrismul aortic poate sa fie asimptomatic initial! Cum poti afla daca il ai?

0 Shares
0
0
0

Este foarte important sa ai grija de sanatatea ta si sa observi orice tip de modificare ce are loc in corp. Daca ai dureri abdominale sau alte tipuri de manifestari, trebuie sa mergi la o vizita la medicul tau. CardioClinic.ro iti sta la dispozitie pentru investigatii folosind aparatura de ultima generatie si iti da sansa sa ai acces la medici dedicati, dornici sa iti fie alaturi.

Daca ai suspiciunea unui anevrism aortic trebuie sa vii de urgenta la doctorul specialist pentru a te trata. Un anevrism aortic poate insa sa fie si asimptomatic la inceput. De aceea investigatiile te pot ajuta sa detectezi din timp orice modificare. Iata cateva informatii legat de anevrismul aortic, pe care trebuie sa le cunosti:

 

  1. Ce este anevrismul aortic?

 

Dilatarea aortei pe o portiune limitata este denumita anevrism aortic. Adeseori se intampla ca acest anevrism sa fie situat la aorta abdominala. Astfel, el este localizat in aceasta zona a corpului si nu este intotdeauna simtit.

 

  1. Anevrismul aortic poate sa fie asimptomatic initial

 

Anevrismul poate sa nu iti dea nici un fel de durere sau neplacere si se poate sa nu il simti initial. Este important sa acorzi atentie micilor schimbari din cadrul corpului, insa este posibil sa nu iti dai seama ca se intampla ceva in aceasta sfera. Durerile ne ajuta in general sa observam ca este o problema si de aceea lipsa durerii poate sa insemne si o agravare.

 

  1. Durerea abdominala te anunta ca este vorba despre un pericol si trebuie sa mergi la medic

 

Atunci cand a aparut durerea abdominala inseamna ca dimensiunea anevrismului aortic a crescut si da anumite pulsatii in interior. De aceea o sa simti durerea si o sa poti sa mergi la medic pentru a te trata. Este important sa nu astepti pana la prezentarea la medicul tau pentru ca amanarea poate sa insemne ruptura sau hemoragie cataclismica.

Daca ai o dilatatie mai mare de 5 cm a acestei aorte, atunci este important sa faci imediat operatie pentru a nu ajunge pana in acel punct.

 

  1. Ecografia abdominala este una dintre optiunile prin care poti afla daca ai sau nu anevrism aortic

 

Chiar daca nu ai nici un simptom, in cadrul unei ecografii abdominale poti afla daca ai un anevrism de aorta. De aceea de intampla sa desscoperi acest lucru daca medicul iti da acest tip de trimitere pentru orice tip de problema care implica ecografia abdominala.

 

  1. Clinica si investigatiile sunt importante pentru a primi cel mai bun tratament pentru situatia ta

 

Ai nevoie intotdeauna de medici dedicati atunci cand vrei sa ai o stare de sanatate buna. De asemenea, iti sunt necesare si investigatiile folosind cele mai bune echipamente medicale. Toate acestea pot sa fie gasite la CardioClinic, unde totul este gandit astfel incat sa iti fie bine.

Aici primesti cea mai buna ingrijire si dedicatia medicilor care sunt alaturi de tine de la primele semne ale unei afectiuni. Ei folosesc aparatura moderna pentru a face investigatiile si iti dau diagnossticul corect pentru a urma tratamentele necesare.

 

 

0 Shares
You May Also Like