Ce este blocajul nervos lombar?

0 Shares
0
0
0

Pacientii care sufera un blocaj lombar, raman imobilizati la nivel lombar din cauza unei contracturi musculare care provine de la presiunea unui disc intervertebral pe maduva spinarii. Persoanele se confrunta cu o asemenea problema medicala, in mod evident vor cauta cel mai eficient tratament blocaj lombar 2020, pentru a iesi din aceasta situatie.

Nervii simpatici sunt un grup de nervi care se gasesc de-a lungul partii frontale a coloanei vertebrale. Ei fac parte din sistemul nervos autonom si controleaza multe functii corporale, inclusiv transpiratia, ritmul cardiac, digestia si tensiunea arteriala. Uneori acesti nervi pot continua sa transmita durere in urma unei leziuni chiar si dupa ce accidentarea s-a vindecat.

Aceasta poate duce la o afectiune cunoscuta sub denumirea de sindromul durerii regionale cronice (CRPS), cunoscuta si sub denumirea de distrofie simpatica reflexa (RSD). Printre simptomele CRPS se numara dureri de arsura severa, umflare si modificari ale culorii pielii.

Un bloc nervos simpatic lombar este un test special pentru a ajuta medicul sa gaseasca cauza simptomelor tale. In timpul testului, un medicament anestezic (amortitor) este injectat in apropierea coloanei vertebrale. Acest lucru „blocheaza” nervii simpatici din regiunea respectiva.

Daca acesti nervi iti provoaca simptomele, injectia poate oferi o usurare imediat dupa procedura. Daca este eficient, medicul dumneavoastra va poate recomanda o serie de aceste blocuri la 1-2 saptamani intre ele, care va pot ajuta sa va alinati durerea pe termen lung.

Care sunt riscurile procedurii?

Complicatiile sunt rare, dar pot include infectii, sangerare, blocaj spinal sau epidural si injectie intr-un vas de sange. Procedura nu poate fi efectuata daca aveti o infectie activa, gripa, raceala, febra, hipertensiune arteriala sau daca sunteti insotitoare. Va rugam sa va informati medicul despre oricare dintre aceste afectiuni. Aceasta este pentru siguranta dvs.!

Cum ma pregatesc pentru procedura mea?

Nu se consuma alimente solide sau lichide dupa miezul noptii anterioare procedurii, cu exceptia cazului in care se recomanda consumul lor. Este posibil sa va luati medicamentele cu o cantitate mica de apa. Diabeticii nu ar trebui sa-si ia medicamentele pentru diabet decat dupa finalizarea procedurii.

Va rugam sa va verificati glicemia la domiciliu inainte de a ajunge la specialist. Daca luati diluanti ai sangelui, cum ar fi Coumadin, Warfarina, Plavix sau orice altul, aceste medicamente trebuie intrerupte cu mult inainte de procedura.

Ce se intampla in timpul procedurii reale?

Vi se va administra o linie IV inainte de procedura, prin intermediul careia puteti primi lichide sau un sedativ usor pentru a va ajuta sa va relaxati. Veti fi culcat pe masa de fluoroscopie (radiografie).

Pielea va va fi curatata cu sapun antimicrobian si alcool. Veti primi apoi o injectie de medicamente amortitoare pentru piele. Imagistica cu raze X este utilizata de medici pentru a ghida plasarea acului inainte de injectarea unui anestezic local langa nervii simpatici.

Daca nervii simpatici cauzeaza problema dvs., puteti experimenta ameliorarea temporara a durerii si temperatura membrului dureros va creste. Blocurile nervoase simpatice pot asigura ameliorarea durerii pe termen lung.

Pentru acest tratament, se administreaza cateva blocuri intre 1-2 saptamani si, daca aveti terapie fizica, blocurile pot fi programate sa coincida cu sedintele de terapie.

Voi avea restrictii in ziua procedurii?

Este posibil sa nu conduceti pentru restul zilei. Nici o caldura nu trebuie utilizata pe zona injectata pentru restul zilei. Nu este voie sa faceti baie in cada, dus sau scufundare in apa (adica piscina, cada cu hidromasaj etc.) pentru restul zilei. Locul de injectie poate fi, de asemenea, umflat sau dureros pentru cateva zile.

Utilizarea unui pachet de gheata de trei sau patru ori pe zi poate fi utila. Dieta obisnuita si medicamentele pot fi reluate dupa procedura. Puteti relua activitatea normala a doua zi dupa procedura.

Care sunt riscurile?

Riscul de complicatie dintr-un bloc simpatic lombar este foarte mic. Cu toate acestea, la locul injectiei pot aparea vanatai sau durere. Complicatii grave, inclusiv infectia si sangerarea, sunt mai putin frecvente.

0 Shares
You May Also Like