Ce ar trebui sa stii daca intentionezi sa te muti la casa

0 Shares
0
0
0

Atunci cand decizi sa te muti la casa, ai nevoie de o strategie bine pusa la punct. Trebuie sa iei in considerare toate aspectele, pentru ca mai apoi sa nu regreti alegerea facuta. Mutatul la casa este o decizie pe termen lung, poate chiar pe viata, fiind o treaba stresanta, solicitanta si complexa, de aceea nu trebuie sa te abati de la planul si calculele initiale. Pentru aceasta trebuie sa apelezi la ajutorul profesionistilor, care sa iti puna pe hartie casa visurilor.

Exista cateva informatii utile pentru toti cei care au in plan construirea unei case.

Stabileste bugetul

Trebuie sa iti planifici cu atentie bugetul si in functie de asta sa iti proiectezi casa pe care ti-o poti permite. Fii realist si ia in considerare posibilele cresteri ale dobanzii in ipoteza imprumutului.

Zona in care ai decis sa te muti

Acest aspect este foarte important intrucat se raporteaza la nevoile familiei tale. Unii vor sa scape de poluarea din oras si se orienteaza catre spatii verzi, izlolate si intime iar altii cauta zone care le asigure accesul la magazine, scoli, gradinite, mijloace de transport. Implicit aici intra in discutie si terenul pe care amplasezi constructia, deoarece acesta nu mai poate fi modificat ulterior. De aceea trebuie sa te gandesti de la bun inceput cat de mare doresti sa fie curtea, daca vrei sa profiti de terenul agricol sau optezi pentru o curte larga, spatiul ideal de joaca pentru copii.

Desigur ca zona trebuie sa aiba acces la utilitati, apa, gaz, energie electrica si canalizare, care sunt necesare oricarei persoane. Nu te poti muta la casa inainte sa gasesti furnizori de energie electrica care sa iti ofere servicii de inalta calitate. O optiune demna de luat in considerare este Eva-Energy care a introdus pentru prima data in Romania abonamentele fixe la energie electrica, la preturi excelente. Tot ei sunt cei care pun la dispozitie pachete complexe de servicii care includ verificarea si intretinerea periodica a instalatiilor. Asadar, siguranta inainte de toate!

Pozitionarea casei

In aparenta un aspect lipsit de importanta, pozitionarea casei in functie de soare determina gradul de luminozitate din casa ta. Cu totii ne dorim o casa cat mai luminoasa, iar pentru asta trebuie sa o pozitionam strategic: fatada principala indreptata spre sud, iar spatele catre nord. In acest fel, casa iti va fi inundata de lumina pe tot parcursul zilei. Cum ciclul soarelui se incheie la asfintit, fatada vestica va fi scaldata in soare chiar si la sfarsitul zilei.

In plan secundar, amplasarea casei in functie de punctele cardinale influenteaza echilibrul termic al cladirii, prin expunerea la soare. Pe timp de iarna efecte vor fi sesizabile de proprietari si vor aprecia cu adevarat strategia dictata de mediul inconjurator.

Colaboreaza cu o firma de proiectanti

Este important sa apelezi la ajutorul expertilor pentru a-ti configura casa. Daca esti in dubii cu privire la suprafata casei, materialele de constructie, numarul de nivele pe care sa fie ridicata aceasta, ei te vor putea dirija in directia potrivita care sa imbine siguranta, confortul, spatiul si esteticul. In fapt, vor pune in practica ideile tale intr-o varianta mai inspirata cu ajutorul echipei de constructori. Desigur ca totul se incheie in baza unui contract care sa serveasca in caz de litigiu.

Construierea unei case este un proces lung si anevoios care trebuie tratat cu maxima responsabilitate. Pe langa respectarea documentatiei privind obtinerea certificatului de urbanism si intabularea, trebuie sa ai in vedere aspectele mai sus enumerate pentru ca la final casa sa devina caminul perfect pentru tine si familia ta.

0 Shares
You May Also Like