Câte calorii are vinul alb și cum le calculăm?

0 Shares
0
0
0

Vinul alb este o adevărată plăcere pentru mulți, însă unii trebuie să fie atenți la numărul de calorii pe care le consumă. Chiar așa, tu știi câte calorii are vinul alb? Pe scurt, vinul alb conține, în medie, 24 de calorii per 30 ml, iar ceastă cifră este doar puțin mai mică decât cea a vinului roșu. Însă un vin ca Riesling-ul va avea mai puține calorii decât media, dar un alt vin alb, cum ar fi unul de desert dulce, va avea mult mai multe.

Este important să verifici atât conținutul de alcool, cât și conținutul de zahăr din vinul alb pentru a înțelege unde se poziționează în spectru, iar orice cantitate de zahăr adăugat va crește rapid numărul caloriilor.

Numărul de calorii al unui pahar de 150 ml

Un pahar de 150 ml de vin alb conține, în medie, 120 de calorii, această cantitate fiind standardul cel mai des întâlnit în majoritatea barurilor și restaurantelor.

Numărul de calorii al unei sticle

O sticlă de 750 ml de vin alb conține, în medie, 600 de calorii, dar cel extrasec are cele mai puține calorii, în jur de 400 de calorii, ceea ce este o diferență semnificativă. O sticlă de vin alb este cea mai bună alegere pentru a avea o plăcere delicioasă fără a-ți face prea multe griji în ceea ce privește caloriile.

Calculul caloriilor din vinul alb

Nu este nevoie să ne crezi pe cuvânt când vine vorba de numărul de calorii din vinul alb, poți să le estimezi și singur. Pentru a obține un număr aproximativ exact de calorii, trebuie să cunoști procentul de alcool din vin. Să presupunem că servești o cantitate standard, adică un pahar de 150 ml de vin alb cu o concentrație alcoolică de 11%.

Poți folosi formula ABV de mai jos pentru a găsi numărul de calorii din alcool:

Mililitri x ABV x 1,6 = Calorii din alcool

150 x 11 x 1,6 = 88 de calorii din alcool

Descoperim așadar că un pahar de 150 ml de vin alb cu 11% alcool conține aproximativ 88 de calorii. Totuși, este important de reținut că mulți producători de vin alb vor îl fortifică adăugând zahăr suplimentar, așa că s-ar putea să iei în calcul câteva calorii în plus.

Acum că ai aceste informații, poți comanda online un vin alb din magazinul Cramei Budureasca care are toate șansele să te cucerească pe deplin. Un bun exemplu este Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium care poate să devină noul tău preferat.

Are o deosebită culoare galben pal, arome intense de fructe tropicale în completarea cărora vin accentele de agrișe. Gustul este foarte plăcut, având o bună aciditate și un final plin de eleganță. Se poate servi alături de mai multe tipuri de preparate, printre care cele din pește, carne de pasăre, fructe de mare și nu numai, iar temperatura ideală este între 10 și 12 grade.

Fetească Regală din gama Budureasca Clasic este o altă opțiune pe care merită să o ai în vedere. Culoarea sa galbenă este deosebită, iar nasul floral, notele de grapefruit și aromele strugurilor de Fetească Neagră sunt o adevărată plăcere. Gustul este echilibrat și amintește de pere și gutui, iar finalul prelung este plin de prospețime.

Acest vin merită să fie servit alături de diferite preparate precum cele pe bază de pește, pui, salate, brânzeturi, legume la grătar și nu numai. Pentru etalarea tuturor calităților sale, se recomandă servirea vinului la o temperatură între 10 și 12 grade.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like