Arcadele din flori, un design exterior unic si parfumat

0 Shares
0
0
0

Clima tarii noastre permite sa cream in gradinile si curtile noastre unele dintre cele mai variate si interesante tipuri de design exterior, realizat exclusiv din specii de plante.

Florile vor reprezenta intotdeauna o sursa de frumusete si parfumuri naturale, astfel ca a alege sa le folosim pentru a ne innobila curtea, reprezinta varianta care nu va da gres niciodata, atat timp cat tinem cont de specificul locului, din punct de vedere al expunerii la soare, al umbrei, umiditatii si vantului.

Florile cataratoare

Florile care au capacitatea de a-şi dezvolta tulpinite multiple care au tendinta de a se catara, sunt ideale pentru a umple un spatiu natural, conferindu-i culoare, parfum si vitalitate. Plantate direct in pamant sau in ghivece mari si bine drenate, aceste plante urcatoare se vor bucura de orice spatiu pe care isi pot intide tulpinile, acoperind imediat un perete, un zid, un copac batran, un foisor sau un schelet metalic.

Fie ca alegi un trandafir catarator, o specie de iedera,  o hortensie urcatoare sau o iasomie stelata, efectul vizual va fi fascinant, oricare dintre acestea avand tendinta si capacitatea de a umple spatiul disponibil din jur, cu tulpinite pline de frunze  verzi sau flori parfumate si colorate. In principiu, florile cataratoare sunt foarte rezistente, insa va fi nevoie sa acorzi fiecarei specii in parte atentia necesara, in functie de necesitatile acesteia.

Atunci cand iti propui sa te bucuri de o planta cataratoare, trebuie sa iei in calcul si caracteristicile pe care doresti sa le indeplineasca. Daca preferi parfumul extraordinar al florilor, varianta iasomie stelata va fi una foarte buna, izul specific al floricelelor neintarziind sa inunde spatiul inconjurator pe timpul verii.

Arcadele din flori

Daca doresti sa dai curtii si casei tale  un aer special si sa realizezi un design exterior unic si personal, atunci poti incepe sa creionezi schita unui cadru fix in forma de arcada, pe care intentionezi sa il pozitionezi intr-un anumit loc.

Poti alege aleea dintre poarta curtii si intarea in casa, distanta dintre foisor si o usa de acces catre casa, oricare alta alee din curte sau poti folosi o arcada din flori ca sa delimitezi anumite spatii din curte, cum ar fi locul de joaca al copiilor, de zona in care tu ti-ai creat o mica gradina exclusiv cu flori.

Scheletul fix il poti realiza din bare metalice, sarma, lemn sau alte materiale flexibile care prezinta rezistenta la variatiile mari de temperatura , astfel incat sa le poti folosi mai multi ani la rand. Speciile  alese pot fi plantate in pamant  la baza scheletului, sau poti opta pentru plantarea acestora in ghivece mari, pe care sa le poti depozita pe timpul iernii intr-un loc adapostit de ger si vant.

Modul cum vei planta florile, depinde de caracteristicile si rezistenta acestora. O planta ideala pentru a realiza arcade minunate  din flori, poate fi parfumata iasomie stelata, gata sa te rasfete cu frumusetea si aroma ei unica, in perioada zilelor si noptilor de vara torida.

0 Shares
You May Also Like