Locuintele pentru cei cu buget limitat

0 Shares
0
0
0

Acestea sunt locuintele pentru cei cu venituri reduse, de asemenea, numite si locuinte la preturi accesibile, locuinte pentru persoane fizice sau familii cu venituri mici. Cele mai bune apartamente la preturi excelente, pot fi vizualizate pe Shantilake.ro.

Desi locuintele au fost recunoscute ca fiind parte integranta din drepturile omului in cadrul mai multor conventii internationale, accesul la locuinte pentru persoanele cu venituri mici este adesea problematic.

Diferite initiative de stat, private si nonprofit au ajutat persoanele cu venituri mici sa obtina locuinte, iar multe actiuni la scara mai mica au incercat sa abordeze problema in mod individual sau local. Indiferent daca s-au facut formal prin adunare civila organizata sau informal, prin recuperarea terenurilor si a cladirilor abandonate, eforturile de a aborda imediat nevoia de locuinte pentru persoanlele cu venituri reduse au fost facute de-a lungul istoriei.

De la Gerrard Winstanley si  eforturile lui Diggers de a recupera dealul Sf. Gheorghe in timpul razboaielor civile englezesti, la construirea de adaposturi simple sub pasaje in marile orase, utilizarea resurselor marginale sau neutilizate a fost o modalitate de a obtine un adapost.

Desi astfel de eforturi sunt adesea pe termen scurt, multe centre urbane au zone la margini care au devenit zone de locuinte permanente. In unele cazuri, cum ar fi in Durban, Africa de Sud, aceste comunitati au reusit sa obtina cu succes servicii de baza municipale.

Grupurile bazate pe credinta si comunitate, au o istorie lunga in a oferi locuinte de urgenta si in curs de executare pentru cei care sunt fara adapost sau care sunt expusi riscului de lipsa de adapost, din cauza costului locuintelor.

Unele initiative sunt foarte elementare. In programul Out of the Cold din Toronto, de exemplu, bisericile isi deschid sanctuarele si spatiile de intâlnire pentru adapost peste noapte, dar de cele mai multe ori nu pot oferi decât un covor, pe podea. Miscarea muncitorilor catolici ofera asa numitele “case de ospitalitate” unde anumiti membrii din miscare traiesc in comunitate cu cei fara adapost.

Mai multe societati includ initiativele non-profit pentru locuinte si casele pentru persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi femeile vârstnice sau abuzate, sau caminele pentru cei cu HIV / SIDA. Modelul accesibil de casa al Habitat for Humanity, este una dintre aceste initiative.

Nevoia de locuinte la preturi accesibile a condus la diferite modele de locuinte controlate de rezidenti.

Multe cooperative de locuinte nonprofit, comune sau comunitati colective permit persoanelor fizice cu venituri mici sa imparta resursele necesare pentru a obtine locuinte. Intrucât unele astfel de eforturi necesita echitate individuala, altele s-au dezvoltat cu sprijin guvernamental sau sprijin din partea fortei de munca, a bisericii si a organizatiilor cooperatiste. Asigurarea accesibilitatii pe termen lung a unor astfel de proiecte este dificila si adesea necesita o legislatie guvernamentala sau acorduri obligatorii cu sponsori si finantatori de proiecte.

Unele modele au o traditie de esec frecvent, in special comunele si colectivitatile, desi cooperativele de locuit si unele comunitati s-au dovedit a fi alternative stabile pe termen lung.

Guvernele au jucat adesea un rol-cheie in dezvoltarea, gestionarea si finantarea locuintelor pentru persoanele cu venituri mici. Consiliul de locuinte in Anglia, acorda credite fiscale pentru dezvoltarea de noi locuinte la preturi accesibile.

De asemenea, in Japonia si in Statele Unite, exista diverse modalitati prin care guvernele au promovat accesul la locuinte pentru persoanele cu venituri mici. Furnizarea directa a locuintelor guvernamentale tinde sa fie o strategie urbana care s-a dezvoltat exploziv dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Ca o alternativa, multe guverne au subventionat dezvoltarea sectorului privat de locuinte la preturi accesibile. Acordarea de credite fiscale pentru dezvoltare, renuntarea la taxele de dezvoltare si la impozite si furnizarea de asistenta in caz de chirie, fie printr-o initiativa privind locuintele, fie direct catre persoane fizice, au fost incercate diferite modalitati de incurajare a dezvoltatorilor sa construiasca locuinte pentru a le oferi celor cu venituri mici.

0 Shares
You May Also Like