Ce este un termostat pompa circulatie?

0 Shares
0
0
0

Termostatul, asa cum il cunoastem cu totii, are rolul de a regla temperatura in anumite intervale pe care le putem stabili dupa bunul plac.

Ca un fel de telecomanda, el ne ajuta sa reglam acest interval, astfel incat sa putem obtine doua lucruri foarte importante: pe de o parte temperatura dorita si pe de alta parta, economii la nivel de functionare a sistemelor pe care le monitorizeaza.

Un termostat pompa circulatie face exact acelasi lucru, cu mentiunea ca functiile sale incorporate sunt adaptate unei pompe aflate int-un sistem de alimentare cu apa.

Un astfel de termostat este foarte util in cazul in care sistemele de incalzire nu sunt prevazute cu unitati de control ale pompei. Practic, termostatul are un senzor capabil sa monitorizeze temperatura apei din sistemele de alimentare, putand in acest fel sa transmita anumite comenzi pompei, in functie de necesitati.

Foarte important este si faptul ca acest termostat pompa circulatie poate pornni pompa pentru un interval de 30 de secunde, in cazul in care constata ca aceasta nu porneste pentru o anumita perioada. Ca masura de control sau pur si simplu pentru a asigura un mini de functionare, aceasta masura implementata a termostatului pentru pompe de circulare este in mod cert o parghie de siguranta deosebit de utila.

Acest termostat pompa circulatie previne functionarea inutila a pompei in vederea incalzirii, deoarece in functie de valoarea setata a temperaturii el opreste sistemul din demersul de incalzire. In functie de modele, exista si termostate cu functie anti-inghet, care protejeaza si in cazul temperaturilor foarte scazute.

Astfel, sub o anumita valoare, considerata valoare minima de pornire, pompa nu porneste, ceea ce inseamna ca intregul sistem stagneaza.

Avantajos la un astfel de termostat pompa circulatie este si faptul ca este dotat cu sisteme de alarma vizuale si auditive, care ne pot atrage atentia asupra unor probleme pe care sistemul le poate intampina.

Acest lucru este foarte important, mai ales daca ne gandim la faptul ca nu vom sta in permanenta in alerta pentru a verifica termostatul insa prin aceasta functie poti fi avertizat sonor si vizual ca ceva nu functioneaza asa cum ar tebui, astfel incat tu sa poti face demersurile de verificare si reparare a situatiei intampinate.

Apa calda ne este necesara in permenanta si de aceea nici un efort nu este prea mare atunci cand vine vorba despre confortul nostru. Acum nu mai trebui sa asteptam in zadar incalzirea apei, si nici nu mai trebuie sa suportam pierderi foarte mari pentru simplul motiv ca apa lasata sa curga pana la incazire se iroseste.

Solutiile exista si chiar sunt la indemana oricui, insa pentru aceasta trebuie intr-adevar sa cautam si sa ne documentam in acest sens. Sa intelegem avantajele si sa implementam un astfel de termostat si in cazul sistemelor noastre de incalzire, pentru a beneficia de tot ceea ce este mai bune pentru locuintele noastre.

Pasii sunt simpli, iar acum este cu adevarat usor sa beneficiem de confortul dorit, iar un termostat pompa circulatie ne poate oferi acest lucru fara prea mari eforturi.

0 Shares
You May Also Like