Ce echipamente folosesc mecanicii?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care esti proprietarul unui autoturism, cu siguranta ai trecut cel putin odata cu masina printr-un service auto.

Poate a fost nevoie sa iti duci masina in service pentru ca specialistii sa se ocupe doar de schimbarea uleiului si a filtrelor. Poate a fost necesar sa mergi cu masina intr-un service, astfel incat mecanicii sa se ocupe de diferite alte probleme.

Pana la urma, nu conteaza atat de mult motivul pentru care ai fost cu masina in service, ci conteaza ca ai vazut cat de multe echipamente folosesc mecanicii pentru a repara masinile.

Daca nu stii inca pana in acest moment ce scule si unelte si echipamente folosesc mecanicii in service-urile auto, in continuare poti afla.

Elevator

A trecut demult vremea in care service-urile auto aveau acea groapa in care intrau mecanicii atunci cand era nevoie sa verifice directia masinii, sau cand trebuiau sa se ocupe de efectuarea schimbului de ulei.

In prezent, majoritatea service-urilor auto detin elevatoare, care pot fi folosite pentru a ridica masinile de pana la 3.2 tone. Datorita unui asemenea echipament, lucrul mecanicilor este mai eficient, pentru ca acestia pot ridica masina la inaltimea potrivita astfel incat sa isi desfasoare activitatea fara probleme.

Trusa de scule pentru mecanica generala

O trusa de scule pentru mecanica generala, in mod evident cuprinde chei tubulare, chei inelare, chei fixe, clichet, chei dinamometrice, surubelnite si ciocane.

In afara acestor instrumente, este foarte important ca mecanicii sa se asigure de faptul ca isi vor indrepta atentai si spre o trusa de montat si de demontat rulmentii. De-asemenea, din dotarea unui service auto mai trebuie sa faca parte si un pistol pneumatic. Toate aceste instrumente vor fi de folos pentru mecanici.

O trusa combinata Wert W2245 poate fi solutia pentru mecanici, datorita numarului de instrumente pe care le contine, si datorita faptului ca acesea pot fi folosite in diferite scopuri.

Stand pentru reglarea directiei

Atunci cand sistemul de directie al masinii nu este reglat perfect, una dintre consecinte este aceea de a uza foarte repede anvelopele. Din acest motiv, mecanicii trebuie sa se asigure de faptul ca au in atelierul auto si un stand pentru reglarea directiei.

Cu siguranta ar avea mult de lucru folosind standul, tinand cont de calitatea proasa a drumurilor din Romania. Clientii ar merge zilnic pentru reglarea directiei.

Set testere motor

Un atelier auto trebuie neaparat sa fie dotat cu un set de testere pentru motor sau pentru a verifica instalatia electrica a masinii. Aceste tipuri de testere pot fi OEM sau universale.

Testerele universale sunt ideale pentru a verifica o mare varietate de masini, in timp ce un tester OEM este destinat unui anumit model auto. atunci cand este necesar sa fie testat lichidul de frana, se va folosi un alt tester special.

Truse pentru a scoate filtrul de ulei

Mecanicii au aproape zilnic clienti care merg pentru a le face schimbul de ulei. In aceste conditii, trebuie sa se asigure ca servicepul auto dispune de un set de chei necesare pentru indepartarea filtrului de ulei.

Baie pentru spalarea instrumentelor

La sfarsitul zilei, inainte de a pleca acasa de la garaj, mecanicii trebuie sa isi spele instrumentele de lucru, asa ca in acest sens isi pot indrepta atentia spre o baie de spalare cu reciclare. Cu cat se preocupa mai mult de instrumentele utilizate, si cu cat le intretin si le curata mai des, cu atat si acestea din urma vor avea o durata de viata indelungata.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante echipamente pe care le-ai vazut, sau le vei vedea data viitoare cand vei merge cu masina in service.

0 Shares
You May Also Like

ViseCurs moto

Curs moto, aventura ta pe 2 roti! Un curs moto este un program de instruire care îți va…