Asigurari pentru masini

0 Shares
0
0
0

Asigurarea masinii este obligatorie, asa ca fiecare sofer va cauta cele mai atractive oferte pentru a incheia o polita de asigurare RCA.

Este obligatoriu ca fiecare sofer sa isi asigure masina, pentru ca in cazul in care este implicat intr-un accident rutier, daca acesta este vinovat de producerea accidentului, trebuie sa ii ofere o copie dupa asigurarea sa soferului nevinovat, pentru ca acesta sa fie despagubit de catre firma de asigurari la care soferul vinovat este asigurat.

De multe ori se intampla ca un sofer sa provoace un accident si sa nu isi permita sa il despagubeasca pe soferul nevinovat, asa ca din acest motiv este utila polita de asigurare, pentru ca aceasta poate acoperi orice dauna.

In plus, o polita de asigurare poate despagubi chiar si pagubele materiale, poate despagubi vatamarea corporala si chiar si decesul, asa ca este lesne de inteles de ce este nevoie de o asemenea polita de asigurare.

Pentru ca in cazul in care produc un accident rutier, soferii vinovati le ofera soferilor nevinovati asigurarea lor pentru a fi despagubiti, acestia nu vor mai fi la randul lor despagubiti, asa ca vor trebui sa isi repare pe cont propriu masinile.

In aceste conditii, singura solutie pentru ca si soferii implicati intr-un accident rutier sa fie despagubiti, este aceea de a avea incheiata o polita de asigurare CASCO.

In ceea ce priveste polita de asigurare CASCO, trebuie mentionat faptul ca aceasta are un avantaj major, dar si un dezavantaj major. Avantajul major pe care il are polita CASCO este acela ca ii despagubeste pe soferi indiferent ca sunt vinovati sau nu de producerea accidentului.

O asemenea polita de asigurare despagubeste soferii chiar si cand masinile lor sunt afectate de grindina, sunt vandalizate, sunt incendiate sau in diferite alte situatii.

Marele dezavantaj al politei de asigurare CASCO este pretul, care este mult mai mare decat cel al unui RCA. Plus de asta, cu cat masina are o valoare de piata mai mare, cu atat si valoarea politei de asigurare este mai mare.

Tinand cont insa de avantajul major al politei CASCO, se poate spune ca o asemenea polita de asigurare este rentabila.

Ei bine, aceste polite de asigurare se pot incheia chiar si online. Cei care opteaza pentru o polita de asigurare rca, pot opta accesa site-urile de profil pentru a gasi un calculator rca ieftin, care sa le ofere cele mai atractive preturi.

Exista si soferi care opteaza pentru incheierea politei de asigurare la sediul unei firme de asigurari, sau chiar la un brocker de asigurari. Brockerul, pe langa faptul ca incheie o polita de asigurare auto, mai poate incheia si o polita de asigurare CASCO.

Asadar, acestea sunt posibilitatile in ceea ce priveste incheierea unei polite de asigurare a masinii. De precizat este ca polita RCA este obligatorie, in timp ce polita CASCO este optionala, asa ca soferii pot alege sa plateasca si o astfel de polita de asigurare, sau pot alege sa nu plateasca o astfel de polita de asigurare.

Pentru o masina noua se merita CASCO, insa pentru o masina cu 10 ani vechime nu se prea merita CASCO.

0 Shares
You May Also Like

ViseCurs moto

Curs moto, aventura ta pe 2 roti! Un curs moto este un program de instruire care îți va…