Recuperare date NAS – Network Attached Storage

0 Shares
0
0
0

Ce este un Network Attached Storage ? NAS, cum este denumit in limbajul de specialitate, este un server de stocare a datelor care are in componenta intre 2 si 4 hard disk-uri .

In functie de numarul hard disk-urilor dispozitivele Network Attached Storage sunt configurate in Raid 1, 5 si 10 . In zilele noastre NAS este un dispozitiv foarte necesar pentru ca indeplineste pe langa functiile unui server, mult mai ieftin, si functile unui media center .

De cele mai multe ori NAS se altereaza din cauza fluctuatiilor de tensiune electrica, ceea ce duce implicit la imposibilitatea accesarii informatiilor stocate pe harduri .

Compania numarul 1 din Romania pe sectorul recuperare date hdd, BIT Data Recovery, va pune la dispozitie o multime de solutii profesionale de recuperare a datelor de pe dispozitivele de tip NAS ale urmatoarelor marci : Promise, Western Digital, Buffalo, Intel, Netgar, Seagate, Lacie si Iomeaga .

Daca dispuneti de un asemenea dispozitiv si un soft potrivit va puteti crea propriul dumneavoastra Cloud . Pentru necunoscatori, Cloud inseamna o retea creata intre dispozitivele pe care dumneavoastra le detineti, si vorbim aici despre PC, laptop, tableta, smartphone, smart tv, prin intermediul caruia pot fi accesate fisierele stocate pe serverul NAS de oricare dintre aceste dispozitive .

Specialistii  recomanda ca recuperarea datelor de pe un astfel de dipozitiv sa se realizeze doar in centre specializate care dispun de tehnologia necesara si tehnicieni foarte bine pregatiti. Compania amintita mai sus dispune de tehnologie de ultima generatie si cei mai buni specialisti in domeniu, asadar va invitam sa apelati cu incredere la serviciile lor.

Daca apelati la serviciile unor amatori riscati ca pierderea datelor sa fie iremediabila , asadar mare atentie. Acelasi deznodamant pot sa il aiba si propriile dumneavoastra actiuni demarate cu scopul de a rezolva problema .

Sa nu incercati niciodata sa schimbati hard disk-urile din sistemul NAS decat daca detineti cunostinte temeinice pentru realizarea unor astfel de proceduri.

Un alt sfat, la fel de important, este sa nu faceti niciodata rebuilb in momentul in care descoperiti erori in functionarea NAS-ului pentru ca va supuneti unui risc foarte mare de pierdere a tuturor datelor .

Daca apelati la serviciile unei companii profesioniste dupa ce a-ti intreprins cele doua actiuni amintite mai sus nu va mai pot garanta recuperarea datelor. In schimb, daca sistemul NAS ajunge la timp in service-ul lor, adica in momentul cand incepe sa aiba erori de funtionare, exista sanse de peste 95 % de recuperare a datelor .

Pentru recuperarea datelor de pe un Network Attached Storage este necesara utilizarea unor echipamente speciale care au principalul rol de a identifica locul exact unde exista probleme, pentru ca mai apoi sa se treaca la reconstructia matricii si recuperarea propriu-zisa a datelor .

In mod normal aceste sisteme NAS utilizeaza sisteme de operare Linux customizate, software Raid folosit la stocarea datelor pe harduri si LVM ( volume virtuale ), acestea ingreunand in anumite situatii recuperarea datelor . Tocmai din aceste motive va recomandam sa apelati la ajutorul tehnicienilor companiei de mai sus .

In Romania, BIT Data Recovery ofera diagnosticare gratuita in cel mult 24 de ore de la momentul in care hdd-urile defecte ajung in service-ul companiei.

0 Shares