Ce nu trebuie sa presupui niciodata atunci cand iti cumperi un pc

0 Shares
0
0
0

Ce nu trebuie sa presupui niciodata atunci cand iti cumperi un pc
Cand vrei sa-ti cumperi un laptop sau pc, nou sau second hand, se intampla de multe ori sa faci anumite presupuneri, ce se vor dovedi in cele din urma false sau neintemeiate si iti vor produce pierderi in bani si timp pierdut.

Daca doresti sa cumperi calculatoare second hand Bucuresti, cel mai bun loc unde sa cauti, este DiablosComputer.ro!

Iata ce nu trebuie sa presupui niciodata cand mergi sa cumperi un computer:

1.    Nu presupune cum anume functioneaza un anumit feature.
Sa spunem ca iti doresti ca pc-ul tau sa suporte bluetooth si wi-fi sau vrei sa aiba placa de sunet dedicata. Ar trebui sa fie foarte usor de gasit un astfel de pc. Majoritatea laptop-urilor noi sau second hand, suporta aceste 2 standarde, dar le poti gasi si pe computere desktop.

O data ce ai cumparat un computer ce suporta ambele standarde, presupui ca acestea si functioneaza din start nu? Gresit. Sau “poate”. Un modul bluetooth pe un computer, nu este intotdeauna acelasi cu cel gasit pe un alt device. Pot fi din generatii diferite, pot avea cerinte de power diferite si raze de acoperire diferite.

La wi-fi este la fel, exista un numar de clase diferite cu viteze aferente diferite si nu poti presupune ca vor functiona in toate situatiile.

2.    Nu presupune niciodata existenta unei anumite componente “by default”.
Nu trebuie sa presupui niciodata ca o anumita componenta hardware, exista cu siguranta la interiorul unui pc, de exemplu o placa de sunet dedicata, o placa video dedicata sau chiar si o placa de retea. In cel mai bun caz, acestea vor fi incorporate pe placa de baza si nu vor fi dedicate (adica separate), dar te poti intalni si cu cazul in care acestea vor lipsi cu desavarsire.

De aceea, daca ai neaparat nevoie de o anumita componenta, asigura-te ca intrebi inainte vanzatorul despre prezenta sau lipsa acesteia, de la interiorul pc-ului. Chiar si porturile usb sunt foarte importante, pc-urile sau laptop-urile de generatie mai veche pot avea foarte putine porturi usb, uneori 2-3, iar acest lucru iti poate face viata un cosmar daca vrei sa folosesti pc-ul in paralel cu un periferic anume (de exemplu o imprimanta pe usb), daca deja ai tastatura si mouse-ul pe usb.

Va trebui sa renunti la un usb, pentru a te putea folosi de imprimanta, dar nu vei mai putea folosi tastatura sau mouse-ul, ceea ce este de neacceptat.

De aceea, intreaba intotdeauna despre componenta exacta a pc-ului dar si despre numarul de porturi usb, etc.
Daca ai facut greseala sa-ti cumperi un pc care nu are placa de retea wi-fi sau placa de retea pe fir incorporata si ai nevoie de ele neaparat, se poate repara aceasta greseala prin achizitionarea unei placi dedicate, ce poate fi introdusa in general intr-un slot PCI sau PCI Express.

Pentru a scapa de batai de cap in acest sens totusi, intreaba intotdeauna inainte despre existenta componentei de care ai nevoie, vanzatorul trebuie sa cunoasca aceste detalii.

0 Shares
You May Also Like